Svangerskap

Design uten tittel-kopi 2.jpg
Svangerskap

 

Kroppens forandringer under svangerskap

Kroppen forandrer seg mye i svangerskapet og det skjer store forandringer på kort tid.   Den voksende magen og økte vekten fører til at korsryggen får økt svai og stabiliteten i bekkenet svekkes. I tillegg opplever kroppen hormonelle forandringer for å klargjøre kroppen til fødselen. Disse faktorene kan være med på å gjøre deg mer utsatt for muskel-skjelettplager i svangerskapet. I denne perioden er derfor kroppen avhengig av en sterk muskulatur og god funksjon i hele ryggsøylen for å best mulig takle forandringene.

Forskning

Forskning viser at førstegangsfødende som får kiropraktorbehandling under graviditet opplever 24 % raskere fødsel og andregangsfødende så mye som 39%. Videre viser forskning at så mange som 84% av gravide pasienter med korsryggsmerter opplever lindring kiropraktorbehandling.

Rundt 50% av gravide har kombinerte korsrygg/bekkensmerter, mens 20% har kun bekkensmerter/bekkenløsning. Grunnet oppsamling av veske i kroppen i svangerskapet, vil noen få også oppleve ubehag i armer og ben/føtter. Noen ganger kan plagene bli så ille at det går utover generell allmenntilstand og det blir for noe vanskeligere å holde seg i jobb i løpet av svangerskapet.

Behandling hos kiropraktor

De vanligste plagene under svangerskap som oppsøker oss hos Kiropraktor Hetland er bekkensmerter/bekkenløsning, stiv nakke, korsryggsmerter, utolige bein og hodepine. Mange gravide opplever også å få et lavere energinivå og oppsøker Kiropraktorer for å optimalisere kroppen gjennom en justering for å frigjøre de viktige nervebanene og forberede kroppen på den viktige jobben som utføres og er i vente ved en fødsel.

Kiropraktor Hetland gir deg skånsom men effektful behandling under svangerskapet og har benker som kan justeres slik at magen ikke blir lagt under press. Kiropraktorene våre kan også henvise videre til spesialister og sykemelde om nødvendig.

Etter fødselen kan det også være hensiktsmessig å komme inn for sjekk av både deg og din nyfødte. Fødselen er noe av det mest omfattende fysiske påkjenningen man går igjennom og det er ikke uvanlig at mor og baby kan få utfordringer i ettertid. Ved å få fanget dette opp tidlig vil gjøre det lettere for begge i tiden framover.

Kiropraktor Thomas Hetland har lang erfaring fra justering av gravide og kan følge deg tett gjennom hele svangerskapet. Han vil forklare de fysiologiske endringene som skjer både under og etter graviditeten, og veilede deg med tiltak du kan gjøre for å forhindre at disse endringene fører til langvarige plager.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..