Baby og barn

Behandling under svangerskap

Kiropraktisk behandling under graviditet er en trygg og effektiv måte å redusere smerter på, og har dessuten blitt satt i sammenheng med en enklere fødsel med færre komplikasjoner og kortere fødetid. Vi anbefaler at du får en undersøkelse av korsrygg og bekken i løpet av de siste ukene før fødsel, slik at kroppen din kan prestere optimalt under selve fødselen. Under fødselen skal selve bekkenet utvide seg for å gi plass til babyen, det er da en stor fordel at bekkenet og korsryggen fungerer optimalt. Teknikkene vi bruker er trygge og tilpasset den gravide kroppen, så du kan komme til oss helt frem til termin eller selve fødselen er igang. Kiropraktor Thomas Hetland har lang erfaring med å behandle kvinner under graviditeten.

Spedbarn

Fødselen er en stor påkjenning for kroppen, både for mor og den lille. Vanligvis medfører ikke dette noen problemer i etterkant, men selv en normal fødsel kan være et stort traume for babyen. Styrtfødsler (veldig rask fødsel), seteleie, bruk av tang eller vakuum, eller dersom babyen har ligget trangt i livmoren kan øke sjansen for muskel- og skjelettplager hos babyen.

Utrøstelig gråt, kolikk og vansker med å snu på hodet er de mest kjente symptomene som kiropraktorbehandling kan hjelpe med. Ammeproblemer, nedsatt sugerefleks, luftsmerter, vansker med å snu seg, misnøye i ryggleie og mageleie er andre tilstander. Ofte skyldes dette feilfunksjoner i nakke og rygg hos babyen, og det er dette kiropraktor Thomas Hetland behandler.

Babyer og barn som er plaget av smerter vil være mindre aktive og dette kan på sikt føre til at de henger bak i den nevrologiske utviklingen helt frem til 8-års alder. Vansker med å se til begge sider kan føre til ensidig ignorering av arm og ben på den siden babyen ikke ser. Tidlig undersøkelse og eventuell behandling hos kiropraktor kan forebygge mot dette. Ta kontakt med kiropraktor Hetland for en uforpliktende samtale eller behandling.

Ungdom og trening