Korsryggsmerter og Lumbago

Hva er Lumbago

Lumbago, eller smerter i korsryggen som det heter på norsk, er kanskje den aller vanligste tilstanden til muskel- og skjelett smerter i Norge. Omtrent 80 prosent av den norske befolkning vil en eller annen gang i løpet av livet få lumbago. Her hos kiropraktor Hetland  har vi veldig god erfaring med behandling av lumbago, både hos små, store og gravide.

Symptomer

Smertene ved Lumbago kan oppstå akutt eller gradvis, smertene er vanligvis verst om morningen eller når du har sittet lenge stille, og når du skal komme i gang igjen. Noen ganger kan smerten ved lumbago “hugge til” og føre til at det kjennes ut som at ryggen svikter. I noen tilfeller vil smertene stråle ned i ett eller begge bena.

Hvis du derimot opplever å ha sterke smerter i korsryggen med utstrålende smerter i bena og skrittet, og samtidig har problemer med å kontrollere urinblære eller tarm, anbefaler vi at du tar kontakt med lege for å utelukke sykdom.

Behandling av kiropraktor

I den akutte fasen er det viktig å finne en så smertefri stilling som mulig, så du unngår å spenne deg mer. Men husk på at jo raskere du kommer tilbake i lett bevegelse, jo raskere blir du helt bra igjen. Derfor anbefaler vi at du veksler mellom lett bevegelse og smertefri stilling så ofte som mulig, og gå flere korte turer istenfor en lang.

For hvem

Vi kan i alle livets faser og aldre oppleve korsryggsmerter. Behandlingen hos kiropraktorene våre tilpasses deg og din situasjon for å hjelpe deg raskest mulig ut av korsryggsmertene,

Design uten tittel(1)
Korsryggsmerter og Lumbago